ZSAKUTCA

It's better to die standing, than to live on your knees

avagy
Egy pécsi polgár vallomásai a szolgáltatókkal folytatott küzdelmeiről.

Friss topikok

  • charlesd: Pár dolgot nem értek? Miért nem lehet rögtön szintbe hozni az aknákat, és úgy aszfaltozni? Nem pe... (2009.07.06. 11:30) Haladunk, kérem!
  • charlesd: Elméletileg sopiane terv munkálatai kezdődnek meg, gyakorlatilag majd kiderül, mi lesz belőle. Leh... (2009.05.12. 07:49) Itt a tavasz, nyílnak a kátyúk
  • charlesd: Milyen rosszul sikerült a kivitelezés. Ülhettek volna még pár percet a tervezőasztal felett. Az a ... (2009.03.22. 09:29) Kereszteződés! Lámpa!
  • Makata: Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény! ... (2009.02.22. 22:03) postabontás a DN-ban II.
  • pkz: Szia! Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem é... (2008.10.15. 21:04) Nem eszik olyan forrón a kását!

Linkblog

Nem eszik olyan forrón a kását!

2008.08.11. 22:05 | pkz | 6 komment

Ma megtudtam, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem most ősszel kezdődik az útépítés. Mondjuk amikor először hallottam, furcsálltam is magamban, hogy ilyen gyorsan? Szokatlan ez Pécsen, de tetszett az új lendület. No, hát korán örültem. Szóval a folyamat úgy halad, hogy a Közgyűlés szeptember második felében dönt várhatóan a Sopianae Terv (II.) költségeiről. Ezt nem egészen értettem, ha a Tervet magát már elfogadták, és az abban szereplő költségtervet is, akkor most miről? Mindegy. Most döntenek hát, és utána választják ki a kivitelezőt, aki egészen tavaszig tervezi az úthálózatot, amikoris nekilát a kivitelezésnek. Az út aszfaltburkolatot kap, és átlagban több mint 4 méter széles lesz. A szélesség 4-6 méter között várható a különböző szakaszokon. Elvileg a Deák Ferenc nem lesz ezentúl sem egyirányú. Ennyi hírem van mostanság, kedves Barátaim!

Címkék: pécs aszfalt deák ferenc sopianae sopianae terv

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakutca.blog.hu/api/trackback/id/tr59611423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymama · http://Nagymama 2008.09.11. 17:37:51

A Szöcske utcába kértünk sebesség korlátozást, ill.súlykorlátozást.Szerintem mindenki tudja, hogy ebbe a kb. 4 méter széles utcába igen erőteljes forgalom van . Fénykép készítése nem igazán tudná bemutatni a napokban látott tragédiát, ezért egy video felvételt szeretnék készíteni.
Azért megpróbálom elmondani a tapasztaltakat.
Délelött van, közel 37 fok, áll a levegő.Egy babakocsit látok, Anyukával mögötte. Szépen, békésen,gondolná az ember.
Bekanyarodik az utcába egy kisteherautó,kb. 50km sebességgel halad az utca szívébe, a babakocsi közelébe,majd jön egy személyautó ugyanazt a sebességet követi mint az elődjei. Érdekes az egyik autót egy Anyuka vezette, mögötte két kis gyermek ült. Ő is , Ők is a napokban gyalogosan panaszkodtak az utcában gyorsan közlekedő vezetőkre. Érdekes beülve az autóba már elfelejtették, hogy a babakocsiba egy kis élet van, vigyázzni kellene rá. Tisztelni kellene az utcában buszra igyekvő embereket, szomszédainkat, utcabelieket, tehát egymást, hogy nem terítem be Őket porral, sáros vízzel. Az utak rossz állapota, nem az út viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása és kész a tragédia. Ennyit ér egy ember élete. A fentieket az tetőzte, mikor bekanyarodott az utcába egy kamion is. Szomorú volt látni az elöbbiek miatt már menekülésbe fogott Anya és a kisbaba . Hiába integettünk a gk.vezetőknek. Ők tudják. Itt lehet menni 50 km/ ó sebességgel. Nincs tiltva. Mit akarnak itt egyesek.
Sokáig nem lehetett látni a babakocsit a por teljesen fefedte.
Rossz a memóriám , hányadik századba élünk ?

XXI.század ? 2008.09.16. 16:08:19

Ki tud a közgyülés határozatáról ?

Remélem a Kozári út. mostani kátyúzása nem egyenlő a beigért aszfaltozással, mert ha igen akkor most készül az új utunk.

pkz 2008.09.16. 22:14:46

Sík úr nagy hanggal beígérte a Nagykozári/Üszögi találkozásába a lámpás kereszteződést, és a Nagykozári út kiszélesítését, és gyalogos közlekedésre alkalmassá tételét a Bor utcáig. Na, mi ezt azóta is kíváncsian várjuk.
Különben az Arasz utca is elég forgalmas, mindenki azon sétál ki/be a Bor utcai buszmegállótól/hoz. Egy sáv széles, és bizony nagyon figyelni kell gyalogos társainkra, különösen, ha két autó próbál egymás, és a gyalogosok mellett elmenni.

pkz 2008.09.16. 22:19:08

Merthogy az Üszögi/Nagykozári kereszteződésbe körforgalmat kértünk. Sík úr szörnyülködött, hogy tudjuk, mennyi pénz az? De persze, az lenne a jó, és lesz is, de majd. Egyelőre elégedjünk meg a lámpás megoldással. Hát jó, mondtuk. Most jut eszembe, hogy valami csak lett belőle! Egy sebességmérő, felvillanó "LASSÍTS" felirattal. Hát köszönjük szépen! Üzenem a Képviselő Uraknak és a Polgármester Úrnak: Maguknak ideje lenne most már GYORSÍTANI, kérem!!!

Magyarosi Mihály · http://Marosi 2008.09.23. 07:19:39

Tudja valaki,hogy a Nagykozári úton miért hagyták ki azt az egy útbeszakadást? Télen sokan nem fognak ott elindulni!

pkz 2008.10.15. 21:04:16

Szia!
Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem érünk vele...
süti beállítások módosítása