ZSAKUTCA

It's better to die standing, than to live on your knees

avagy
Egy pécsi polgár vallomásai a szolgáltatókkal folytatott küzdelmeiről.

Friss topikok

  • charlesd: Pár dolgot nem értek? Miért nem lehet rögtön szintbe hozni az aknákat, és úgy aszfaltozni? Nem pe... (2009.07.06. 11:30) Haladunk, kérem!
  • charlesd: Elméletileg sopiane terv munkálatai kezdődnek meg, gyakorlatilag majd kiderül, mi lesz belőle. Leh... (2009.05.12. 07:49) Itt a tavasz, nyílnak a kátyúk
  • charlesd: Milyen rosszul sikerült a kivitelezés. Ülhettek volna még pár percet a tervezőasztal felett. Az a ... (2009.03.22. 09:29) Kereszteződés! Lámpa!
  • Makata: Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény! ... (2009.02.22. 22:03) postabontás a DN-ban II.
  • pkz: Szia! Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem é... (2008.10.15. 21:04) Nem eszik olyan forrón a kását!

Linkblog

postabontás a DN-ban II.

2008.10.15. 20:25 | pkz | 1 komment

Róka utcai "harcostársam",Salamon úr levelei már szerepeltek pár bejegyzéssel lentebb. Mivel az akkor írt, és Sík László Lajosnak és Tasnádi Péternek küldött elektronikus és postai leveleire HÓNAPOK óta hiába várja a választ, úgy döntött, hogy a DN nyilvánosságát is igénybe veszi, és küldött neki egy levelet. A levél meg is jelent, más formában, és a lentebb is látható, az utca állapotát bemutató fotók sem kaptak helyet a lap hasábjain.


Az eredeti levél:

    Kapcsolódás a „Mostohagyereknek érzik magukat a pécsújhegyiek” cikkhez.

    Pécsújhegyen lakom, a 7630 irányítószámú Róka utcában tizekét éve. Csatlakozom a problémafelvetőhöz, Én is úgy tapasztaltam/tapasztalom, hogy Pécs 4.sz.önkormányzati választókörzetének képviselője valóban nem sokat tesz e városrészért.
    Pedig önkormányzati képviselői programja 1998 -2002 időszakra vonatkozó központi gondolatának József Attila Dunánál versrészletét „S rendezni végre közös dolgainkat ez a mi munkák; és nem is kevés.” , majd ezt követően, 2002-2006 között időszakra Juhász Gyula: Május versének „Nem bús robot, de boldog munka kell” sorait választotta és közzé tette. Olvasható, "hogy sikeres volt mindkét jelmondat kiválasztása, mert tartalmazta azt a tevékenységet, amit végeztem. Jelölésem és megválasztásom esetén ezen az úton kívánok tovább haladni."
    Hát ez a továbbhaladás akadozik.
    Az előbb szerepelt Pécs városnév, valamint az ,hogy városrész és ez a szomorú. Immár 2008-at írunk és mégis fennálló a felvetett probléma. Akkor lássuk mi is a probléma.
    A probléma az Ujhegyen található és irányítószámmal is rendelkező Róka út/utca, de inkább útszerű valami, egy földút, amit valaha zúzalékkővel megszórtak. Ez az állagjavító „ beavatkozás – zúzalékolás” végzés- már tíz éve volt. A pécsi térképeken a Róka u. is fehér, azaz aszfaltozott, tehát szilárd burkolatúnak van feltüntetve. A zúzalék nagy része pedig azóta a forgalomtól és az időjárástól por alakúvá vált és a járműforgalom porfelverése oly mértékű, hogy sok esetben az elhaladó jármű nem látható. De nem csak a járműfogalom, a szél is porterhelő.
    Ismerve a környék „népsűrűségét”nem tudok ok-okozati összefüggést találni a napi elszáguldó autó mennyiségre.
    Olvasva a „jó” hírt, amely szerint Ujhegy utcáit „rendbe rakják” örültem, de csak addig, amíg a felsorolásban nem láttam ezen „utca” név hiányát.
    Ekkor az Önkormányzat honlapjáról levett e-mail címekre írtam egy levelet, mellékelve a problémát láttató képekkel a képviselő Úrnak, amelyből az „egyik ismeretlen a címzett”-ként visszajött. A kérdés, hogy akkor miért van megadva és közzétéve ?
    A május 7-én feladott levélre válasz nincs .E levelet kinyomtatva,képmellékletekkel borítékba is leadtam. Válasz erre sem érkezett.
    Újabb levelet május 20-án, már a Polgármester Úrnak írtam.
    A választ 129, illetve 109 napja várom !
    Nekem ez struccpolitika szagú, elbújás a problémák elől, amit nem látsz nem létezik , létező jelenségekről tudomást nem venni.
    Pécs környezetvédelmi programját olvasva ( mert van ilyen ) azt hihetnénk mi pécsi –újhegyiek , hogy az illetékesek törődnek a környezetükkel!
    A cikkben szereplő zárójeles megjegyzés ismerős reakció. Nem szakvélemények elkészültére kell várni, elegendő lenne az , hogy látogasson el a területéhez tartozó Róka utcába és várjon meg egy-két autót, abból negyvenből, ami naponta elhalad, mit elhalad elszáguld, mintha versenyezne és győződjön meg arról, hogy milyen mennyiségű por keletkezik, amit nekünk és kiskorú gyermekeinknek egészségét károsítja.

    Pécs, 2008-09-11 S. L. , Pécs


És ez jelent meg végül a lapban:


    Csak a térképen aszfaltozott a pécsújhegyi Róka utca

    Pécsújhegyen lakom, a 7630 irányítószámú Róka utcában tizenkét éve. Ez az út/utca inkább útszerű valami, egy földút, amit valaha zúzalékkővel megszórtak. Ez az állagjavító beavatkozás, „zúzalékolás” már tíz éve volt. A pécsi térképeken azonban a Róka utca is fehér, azaz aszfaltozott, másként fogalmazva szilárd burkolatúnak van feltüntetve.

    A zúzalék nagy része pedig azóta a forgalomtól és az időjárástól por állagúra változott és a járműforgalom porfelverése oly mértékű, hogy sok esetben az elhaladó jármű nem látható. De nem csak a járműfogalom, a szél is porterhelő. Ismerve a környék „népsűrűségét” nem tudok ok-okozati összefüggést találni a napi elszáguldó autó mennyiségre.

    Olvasva a „jó” hírt, amely szerint Újhegy utcáit „rendbe rakják” örültem, de csak addig, amíg a felsorolásban nem találkoztam ezen „utca” nevének hiányával.

    Ekkor az önkormányzat honlapjáról levett e-mail címekre írtam egy levelet a képviselőnknek, s küldtem a problémát láttató képekből is. A küldeményből az egyik „ismeretlen a címzett”-ként visszajött. A kérdés, hogy akkor miért van megadva és közzé téve ?

    A május 7-én feladott levélre válasz nincs. A levelet kinyomtattam, képmellékletekkel együtt borítékban is leadtam. Válasz erre sem érkezett. Az újabb levelet – május 20-án –, már a Polgármester Úrnak írtam. A választ azóta is várom. Nekem ez az egész struccpolitika szagú, elbújás a problémák elől.

    S. L. , Pécs

Címkék: pécs újhegy tasnádi péter sík lászló lajos róka utca

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakutca.blog.hu/api/trackback/id/tr78715853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makata 2009.02.22. 22:03:24

Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény!
Deviszont az új /régi/ felmelegítéséhez javaslom: Rayen közlegény se ment volna át az USA teszten. Ma már a taxist, a takarítónőt,stb. vizsgálják megfelel-e a szakmára.Polgármester bárki lehet ?...legfeljebb "bábnak "megfelel!?/Idézet: Nyaka Szabolcstól/
süti beállítások módosítása