ZSAKUTCA

It's better to die standing, than to live on your knees

avagy
Egy pécsi polgár vallomásai a szolgáltatókkal folytatott küzdelmeiről.

Friss topikok

  • charlesd: Pár dolgot nem értek? Miért nem lehet rögtön szintbe hozni az aknákat, és úgy aszfaltozni? Nem pe... (2009.07.06. 11:30) Haladunk, kérem!
  • charlesd: Elméletileg sopiane terv munkálatai kezdődnek meg, gyakorlatilag majd kiderül, mi lesz belőle. Leh... (2009.05.12. 07:49) Itt a tavasz, nyílnak a kátyúk
  • charlesd: Milyen rosszul sikerült a kivitelezés. Ülhettek volna még pár percet a tervezőasztal felett. Az a ... (2009.03.22. 09:29) Kereszteződés! Lámpa!
  • Makata: Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény! ... (2009.02.22. 22:03) postabontás a DN-ban II.
  • pkz: Szia! Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem é... (2008.10.15. 21:04) Nem eszik olyan forrón a kását!

Linkblog

1. példa

2008.02.02. 21:47 | pkz | 3 komment

Történt, hogy apósom úgy döntött, újjáépíti balatoni nyaralóját. Egy cca 30 éves faháza volt, azt elbontatta, és építtetett helyébe egy korszerű házat. Nem is ez a lényeg. Az utca egy U alakban kunkorodó zsákutca. Ez jó, mert csendes, és rossz, mert nem volt bevezetve a víz az utcába. A hátsó szomszédnál viszont volt, vele megegyezett após valahogy, és régen onnan kapta a vizet. Na de az új ház terveit a község (vagy lehet, hogy Fonyód, tökmindegy) csak azzal a kitétellel engedélyezte, hogy apósom csatlakozzon rá rendesen a községi vízhálózatra. Na és most jön a hazai specialitás! Persze lehet, hogy csak én gondolom abnormálisnak. Tehát a község cseszett kiépíteni az utca teljes hosszában a vizet (érdekes, csatorna van), és ezt apósomnak rendelte feladatul. Tehát csak akkor engedélyezték az új ház megépítését, ha apósom bevállal még egy laza 1,2 millót, hogy 120 méter hosszan fizesse a cső lefektetését a következő csatlakozási pontig. Ilyen nyomorult helyzetben csak Isten és némi szerencse segíthet. Szerencse, hogy szomszédok is beszálltak a költségekbe. Azért meg Istennek hála, hogy nem aszfaltozott az utcájuk, mert akkor azt bontani, újraaszfaltozni...gondolhatjátok. Szóval apósom emberei megvették a csövet, hoztak markolót, és megcsinálták. Azt hiszitek, itt vége? Hát tévedtek. Ha ez megvan, akkor te megépíted magadnak a vízaknát, de a község vizére nem csatlakozhatsz rá. Kijönnek a községtől (tisztiorvosi szolgálat talán), és mintát vesznek a vízből - értitek, abból a vízből, amit mindenki iszik a községben - és elviszik bevizsgálni. Apósomnak nem ez az első építkezése, ahol ez történik. Mi is történik? Az, hogy a minta nem megfelelő! És minden mintavétel és analizálás 30ezerbe fáj. Ez persze nem sok, de másodjára sem lett jó, csak harmadjára. Ugyanaz a víz, amit mindenki iszik! És nem csináltunk semmit, mindannyiszor ugyanabból a kurva vízből vették a mintát. Egyszer nem jó, egyszer jó? TIPIKUS magyar lehúzás. És nem is a pénz, az csak megalázó, hanem, hogy emiatt több mint egy hónapot csúszott az építkezés. Az önkormányzat és a szolgáltatók - közhely - a polgárokat kellene szolgálniuk, de basáskodnak, és lehúzzák a népet, ahol csak lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakutca.blog.hu/api/trackback/id/tr72322596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csavarhúzós 2008.02.07. 20:00:23

Nem ugyanaz a víz, mert az már a megépült csatornaszakaszon is áthaladt, míg az amit mindenki iszik, nem. Úgy lenne korrekt persze, ha az új szakasz bemeneti oldalán is vennének mintát, mert bizony az általában önkormányzati tulajdonú vízmű nem játsza ezt el, azaz kicserél csőszakaszokat és nem fertőtleníti rendesen, pláne nem végeztet 30eFt-ért vizsgálatokat.

pkz 2008.02.07. 21:35:53

Ajjaj, valamit komolyan félreértettél! Ott veszik a mintát, ahol a község hálózatára rácsatlakozol! Abból a vízből, amit mindenki iszik! Nem először történik ez apósommal. Dombóváron is volt már ilyen, mikor új ingatlant köttetett volna rá a városi vízhálózatra. Ott is csak harmadjára lett megfelelő a minta. És ott is abból a vízből vették a mintát, amiből még abban az időben a dombóvári kórházban injekciót is készítettek...

Csavarhúzós 2008.02.11. 19:56:27

Ez durva...
Már-már hungarikum....
süti beállítások módosítása