ZSAKUTCA

It's better to die standing, than to live on your knees

avagy
Egy pécsi polgár vallomásai a szolgáltatókkal folytatott küzdelmeiről.

Friss topikok

  • charlesd: Pár dolgot nem értek? Miért nem lehet rögtön szintbe hozni az aknákat, és úgy aszfaltozni? Nem pe... (2009.07.06. 11:30) Haladunk, kérem!
  • charlesd: Elméletileg sopiane terv munkálatai kezdődnek meg, gyakorlatilag majd kiderül, mi lesz belőle. Leh... (2009.05.12. 07:49) Itt a tavasz, nyílnak a kátyúk
  • charlesd: Milyen rosszul sikerült a kivitelezés. Ülhettek volna még pár percet a tervezőasztal felett. Az a ... (2009.03.22. 09:29) Kereszteződés! Lámpa!
  • Makata: Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény! ... (2009.02.22. 22:03) postabontás a DN-ban II.
  • pkz: Szia! Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem é... (2008.10.15. 21:04) Nem eszik olyan forrón a kását!

Linkblog

volt egyszer egy Sopianae Terv...

2008.02.13. 20:28 | pkz | Szólj hozzá!

A lenti cikk a pecs.hu-ról származik, és már egy kicsit régebbi, de leírja, hogy miről szólt az elképzelés.

Hírek - a PÉCS TV Kommunikációs Kft.-től


Közlekedési Bizottság

Ülésezett a Közlekedési és Kommunális Bizottság a Városházán. A bizottság tagjai a Sopianae terv előkészületeivel foglalkoztak. A projekt Pécs úthálózatának nagy volumenű felújítását tartalmazza.


Számtalan utcára ráfér a felújítás Pécsett. Kátyúk, gödrök nehezítik a közlekedést. Ez persze nemcsak bosszúságot jelent az autósoknak, hanem balesetveszélyes is. Az egyik leghírhedtebb szakasz a Verseny utca, az itt lakók órákon át tudnának mesélni arról, mióta kerülgetik a lukakt az úttesten.
A Sopianae terv alapján az önkormányzat nyolcmilliárd forintot költ út és híd felújításra, a város 750 km hosszú úthálózatának 40 százaléka megújul. Erről már korábban döntött a Közgyűlés, most a Közlekedési és Kommunális Bizottság a terv előkészítésével foglalkozott. Gáspár Gabriella, az ellenzék képviselője támogatja a projektet, ám véleménye szerint több út is bekerülhetett volna a programba. Például a Hunyadi is. Az önkormányzaton azt mondják, még nem fogadták el a felújítandó utcák listáját, így elképzelhető, hogy azon még lehet változtatni. Arról, hogy mikor kezdik a munkálatokat, még nem tudnak felvilágosítással szolgálni a szakemberek, Kukai András, a bizottság elnöke úgy számol, jövő nyáron már elkezdődhet az első utcafelújítás. A szakemberek szerint a pécsiek számíthatnak arra, hogy a munka oroszlánrésze 2007-ben zajlik majd.


Balás Árpád – Pécs TV

Címkék: pécs út utak sopianae sopianae terv kommunális bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakutca.blog.hu/api/trackback/id/tr45338166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása