ZSAKUTCA

It's better to die standing, than to live on your knees

avagy
Egy pécsi polgár vallomásai a szolgáltatókkal folytatott küzdelmeiről.

Friss topikok

  • charlesd: Pár dolgot nem értek? Miért nem lehet rögtön szintbe hozni az aknákat, és úgy aszfaltozni? Nem pe... (2009.07.06. 11:30) Haladunk, kérem!
  • charlesd: Elméletileg sopiane terv munkálatai kezdődnek meg, gyakorlatilag majd kiderül, mi lesz belőle. Leh... (2009.05.12. 07:49) Itt a tavasz, nyílnak a kátyúk
  • charlesd: Milyen rosszul sikerült a kivitelezés. Ülhettek volna még pár percet a tervezőasztal felett. Az a ... (2009.03.22. 09:29) Kereszteződés! Lámpa!
  • Makata: Tasnádi Péter Úr Nyugodjék békében,az elrontott dolgokat próbálta helyrehozni rá is ment szegény! ... (2009.02.22. 22:03) postabontás a DN-ban II.
  • pkz: Szia! Sík úr válasza az útbeszakadással kapcsolatos kérdésedre olvasható a blogon. Bár sokat nem é... (2008.10.15. 21:04) Nem eszik olyan forrón a kását!

Linkblog

...és ami lett belőle

2008.02.14. 20:06 | pkz | Szólj hozzá!

A cikk a pecsinapilap.hu-ról származik:


Szertefoszlott útfelújítási álmok: becsődölt a Sopianae-terv
2007-06-27

Bár a választási kampányban igazán csábítóan hangzott az az elképzelés, amellyel Pécs útjainak negyven százaléka új burkolatot kaphat, a majd' tízmilliárdos útfelújítási álmok szertefoszlottak. A Sopianae-tervvel kapcsolatos pályázatot ugyanis érvénytelennek minősítette a városi közgyűlés a minap.

Immáron két éve jelentették be Pécsett, hogy csaknem tízmilliárdos költséggel, ppp-kostrukcióban – azaz magántőke bevonásával – újulhatnak meg Pécs útjai. A Sopianae-tervre keresztelt program keretében a városi úthálózat negyven százalékát teljesen új burkolattal látták volna el, megújulhattak volna a felüljárók, eltűnhetett volna a kátyútenger a belváros kis utcáiban.

Az elmúlt közgyűlésen azonban véglegessé vált, hogy a programból semmi sem valósul meg. A pályázatra beérkezett legkedvezőbb ajánlat is súlyosan megterhelné ugyanis a város büdzséjét, hiszen több mint másfél évtizeden keresztül évi milliárdos költséget róna az önkormányzatra.

Soó László, a költségvetési bizottság elnöke elmondta, hogy ebben a formában nem tudja felvállalni az önkormányzat a program megvalósítását. Ennek ellenére az elnök utasította a polgármesteri hivatal illetékes osztályát, hogy dolgozzon ki egy szerényebb útfelújítási programot. Információink szerint erre a projektre talán másfél- kétmilliárd forint juthat a ciklusban.

Nagy Csaba a Pénzügyi Bizottság elnöke a Pécsi Napilapnak elmondta, hogy előre sejthető, hogy a program sikertelen lesz. Erre többször fel is hívták a városvezetők figyelmét – mondta – ám javaslataik nem leltek nyitott fülekre. Az elnök szerint elviselhetetlen terheket jelentett volna a tervezett formában megvalósuló útfejlesztési projekt a város költségvetésére, amit a szocialistáknak is tudniuk kellett volna a program bemutatásakor.

A fideszes politikus érzése szerint ettől függetlenül választási ígéretnek teljesen megfelelt a beruházás – talán ez is volt vele cél, hiszen mindhárom pécsi szocialista országgyűlési képviselő révbe ért a fejlesztéssel kampányolva – tette hozzá a politikus.

Korb Z.

Címkék: pécs út utak sopianae sopianae terv

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakutca.blog.hu/api/trackback/id/tr90339546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása